nieuws

Testomgeving voor duurzame technieken

utiliteitsbouw

Architectenstudio HH heeft de ontwerpprijsvraag gewonnen van het nieuwe gebouw voor de faculteiten elektrotechniek en natuurkunde van de TU Eindhoven. Het gebouw moet niet alleen zelf duurzaam zijn in bouw en gebruik, maar moet ook volop flexibiliteit bieden om duurzame technologieën uit te proberen. Het ontwerp houdt daarom rekening met technologieën die nu nog te […]

Architectenstudio HH heeft de ontwerpprijsvraag gewonnen van het nieuwe gebouw voor de faculteiten elektrotechniek en natuurkunde van de TU Eindhoven. Het gebouw moet niet alleen zelf duurzaam zijn in bouw en gebruik, maar moet ook volop flexibiliteit bieden om duurzame technologieën uit te proberen. Het ontwerp houdt daarom rekening met technologieën die nu nog te duur zijn of nog niet ver genoeg ontwikkeld. Gebruikers van het gebouw zelf, maar ook onderzoekers van de faculteit bouwkunde zullen het pand als proeftuin gebruiken. De bouw gaat volgend jaar zomer van start, zodat het in 2014 in gebruik kan worden genomen.

Reageer op dit artikel