nieuws

Primeur met realisatie basisschool volgens passiefhuis-concept

utiliteitsbouw Premium

Primeur met realisatie basisschool volgens passiefhuis-concept

De Veldhuizerschool in Ede heeft geen radiatoren of vloerverwarming. Ook een gasaansluiting ontbreekt.

Volgens het passiefhuis-concept is door een extreem goede isolatie minimale energie nodig. Waar de afgelopen jaren passief bouwen vooral in woonhuizen is toegepast, wordt nu in Ede voor het eerst in Nederland een basisschool volgens het concept gerealiseerd (meer scholen verkeren in de ontwerpfase).

Ten opzichte van een vergelijkbaar gebouw dat voldoet aan het Bouwbesluit, haalt deze ‘passiefschool’ een energiereductie van 80 procent. Daarmee worden de meerkosten die het concept met zich meebrengt, naar verwachting binnen vier jaar terugverdiend.

Kijk voor meer informatie op de site bouwquest.n

Lees in Dagblad Cobouw het hele artikel over de realisatie van de Veldhuizerschool

Reageer op dit artikel