nieuws

Interactieve glijbaan

utiliteitsbouw

Interactieve glijbaan

Janssen de Jong Bouw uit Hengelo werkt aan de poeren voor de nieuwe glijbaan van zwembad Rozengaarde in Doetinchem.

De ‘snelste glijbaan van Oost-Nederland’ is zo’n 70 meter lang en begint in een 7 meter hoge toren. De glijbaan wordt interactief. Zwemmers kunnen straks zelf uit acht keuzes de sfeerverlichting bepalen en halverwege komt een glasheldere buis om naar buiten te kijken. De baan draait om de oude heen, die een toren heeft van 4 meter. Tasche Staalconstructie BV uit Ubbergen realiseert het staalwerk. De glijbaan is voor de zomer klaar.

De aanleg maakt onderdeel uit van een totale uitbreiding van het zwembad, in opdracht van de gemeente Doetinchem. In september is het nieuwe peuterbad en een horecagedeelte gereed. De uitbreiding is ontworpen door Duoplan Doetinchem Architecten en kost ongeveer anderhalf miljoen euro.

Reageer op dit artikel