nieuws

Sloop binnengasthuisterrein naar Raad van State

utiliteitsbouw Premium

De sloop van het binnengasthuisterrein in Amsterdam komt opnieuw voor de rechter.

De rechter had eind maart de sloopvergunning verboden. De Universteit van Amsterdam stapt nu echter naar de Raad van State om op die plek toch een nieuwe Universiteitsbibliotheek te kunnen realiseren. Twee Rijksmonumenten, de Tweede Chirurgische Kliniek en een deel van het zusterhuis moeten plaats maken voor de nieuwbouw.

Het stadsdeel Centrum van de gemeenten Amsterdam verstrekte in 2009 een monumentenvergunning waarmee de sloop mogelijk werd. Bewoners en belangenorganisaties verzetten zich al tien jaar tegen de plannen en spanden een rechtzaak aan tegen de vergunning. De rechter stelde hen in het gelijk.

Reageer op dit artikel