nieuws

Meldkamer vormt geluidswal

utiliteitsbouw

Meldkamer vormt geluidswal

Door zijn lengte en ligging langs de A12 fungeert de ruim 34.000 vierkante meter tellende nieuwe meldkamer van de Veiligheidsregio Haaglanden straks als geluidswal voor de achterliggende woonwijk Ypenburg.

Opvallend onderdeel van het nieuwe onderkomen van de hulpdiensten is een opleidingscentrum. In de langgerekte vleugel van zes verdiepingen realiseert hoofdaannemer BAM Utiliteitsbouw onder andere een overdekte praktijkstraat met winkels en woningen. Hier worden aanhoudingen en invallen geoefend. Daarnaast herbergt De Yp, zoals het gebouw heet na een prijsvraag onder het politiepersoneel, geluiddichte schietbanen. De tiende etage van de toren is bestemd voor de meldkamer van politie, brandweer en ambulancedienst. Het complex wordt medio volgend jaar in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel