nieuws

Meldkamer als geluidswal

utiliteitsbouw

Den Haag -Prefab geveldelen ‘zweven’ voortdurend door de lucht bij de bouw van de nieuwe meldkamer van de Veiligheidsregio Haaglanden in de wijk Ypenburg. Het complex van Architecten Van Mourik uit Den Haag bestaat uit een laag gedeelte met een lengte van 200 meter en een toren van twaalf verdiepingen. Door zijn lengte en ligging […]

Den Haag -Prefab geveldelen ‘zweven’ voortdurend door de lucht bij de bouw van de nieuwe meldkamer van de Veiligheidsregio Haaglanden in de wijk Ypenburg. Het complex van Architecten Van Mourik uit Den Haag bestaat uit een laag gedeelte met een lengte van 200 meter en een toren van twaalf verdiepingen. Door zijn lengte en ligging langs de A12 fungeert het ruim 34.000 vierkante meter tellende gebouw als een geluidswal voor de achterliggende woonwijk. Opvallend onderdeel van het nieuwe onderkomen van de hulpdiensten is een opleidingscentrum. In de langgerekte vleugel van zes verdiepingen realiseert hoofdaannemer BAM Utiliteitsbouw onder andere een overdekte praktijkstraat met winkels en woningen. Hier worden aanhoudingen en invallen geoefend. Daarnaast herbergt De Yp, zoals het gebouw heet na een prijsvraag onder het politiepersoneel, geluiddichte schietbanen. De tiende etage van de toren is bestemd voor de meldkamer van politie, brandweer en ambulancedienst. Het complex wordt medio volgend jaar in gebruik genomen.

Foto: Peter van Mulken; tekst: Jan Sint Nicolaas

Reageer op dit artikel