nieuws

Fort wordt wellnesscentrum

utiliteitsbouw

Fort wordt wellnesscentrum

Aannemer Frank Bart uit Middenbeemster verbouwt een fort in Zuidoost-Beemster tot horeca/wellnesscomplex.

De versterking is in 1912 gebouwd als onderdeel van de Stelling Amsterdam. Op een enkele geschutskoepel na is de 160 meter lange en 60 meter diepe versterking uit ongewapend beton gemaakt. Het hotel/wellnesscomplex dat in en achter het fort wordt gebouwd gaat volgens de plannen open in 2012.

Voor het nieuwe complex is ruim 5000 kubieke meter grond achter het fort weggegraven. In het fort maakt Betonboringsbedrijf De Jong uit Wormerveer zeven muursparingen met een diamant kabelzaag. De muren zijn 1,65 tot 2,25 meter dik. Eén van de uitsparingen wordt schuin uitgezaagd. Het vrijkomende blok wordt daardoor een kleine 3,50 meter dik. Een monument verbouwen is niet veel lastiger dan een regulier bouwproject, vindt Bart. Samengevat komt het voor hem neer op respect voor het monument dat ondanks de verbouwing altijd weer in de originele staat kan worden teruggebracht.

Lees hier meer over de verbouwing van het fort in Zuidoost-Beemster tot wellnesscentrum!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels