nieuws

FC Twente denkt vooruit

utiliteitsbouw

FC Twente denkt vooruit

Tijdens de nog lopende competitie breidt FC Twente haar stadion Grolsch Veste in Enschede uit van 24.000 naar 30.000 plaatsen. De L-vormige bovenring wordt afgemaakt tot een U-vorm.

Bouwcombinatie Grolsch Veste, bestaande uit Te Pas Bouw, Trebbe Bouw Oost & Noord en Dura Vermeer Hengelo, kan buiten het stadion haar werkzaamheden uitvoeren, omdat de prefab betonskeletten met stalen dakspanten over de bestaande tribunes worden gebouwd. Elk skelet is gefundeerd op vibropalen en bestaat uit een betonkolom, betonligger en een schuine tribuneligger. Op deze ligger rusten de tribune elementen. In augustus is het werk gereed. De ambitie van FC Twente is om de tweede ring helemaal te voltooien. De stadioncapaciteit bedraagt dan 44.000 plaatsen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels