nieuws

Dak Isala klinieken sluit

utiliteitsbouw Premium

Dak Isala klinieken sluit

Met het aanbrengen van profielen voor glasplaten wordt het dak boven de centrale hal van de Zwolse Isala klinieken langzaam gesloten.

De hal vormt de hoofdingang en is verbonden met de rondgang door de vier organische gebouwen, of ‘vlinders’, waaruit het ziekenhuis bestaat. De Isala klinieken worden gebouwd door het consortium Designed to Build (D2B), dat bestaat uit BAM Utiliteitsbouw Regio Oost, Unica Installatiegroep, Croon Elektrotechniek, Kropman Installatietechniek en BAM Techniek Regio Oost. De constructeur is DHV uit Amersfoort.

De gebouwen zijn ontworpen door Architectenmaatschap Isala (AMI), Alberts & Van Huut en a/d amstel architecten. Het nieuwe ziekenhuis krijgt een vloeroppervlak van 108.000 vierkante meter en bestaat straks uit twee miljoen stenen, 2,4 miljoen kilo bewapeningsstaal en 40.000 kuub beton. De bouw is gestart in 2010 en in 2013 is de oplevering van het complex.

Reageer op dit artikel