nieuws

Bouw volautomatische parkeergarage definitief stopgezet

utiliteitsbouw Premium

De Van der Reijd Groep ziet geen kans de volautomatische parkeergarage met het “revolutionaire” systeem dat de wereld had moeten veroveren, te voltooien.

Het al jaren onafgebouwde skelet wacht sloop. Een reguliere parkeergarage komt ervoor in de plaats. De oplevering van de garage met 360 plaatsen had in 2004 moeten plaatsvinden, maar werd voortdurend uitgesteld. De hoofdaannemer ging failliet. Hierdoor ontstonden grote problemen met patenten die niet meer beschikbaar waren. De begrote 6 miljoen euro voor de voltooiing, bovenop de 4 miljoen die er al in is gestoken, zou de genadeklap zijn voor het project.

Directeur John Krijnen van Car Parkers Nederland uit Valkenswaard die het project aanschouwd heeft, ziet ook technische problemen die voltooiing in de weg staan. De bediening met liften die werken volgens het zweeftreinprincipe mag revolutionair zijn, beproefd is zij geenszins. Car Parkers Nederland is vertegenwoordiger van de Duitse producent van mechanische parkeersystemen Wöhr. “Een groeiende activiteit van Wöhr is het renoveren van systemen die door failliete leveranciers zijn achtergelaten. Soms krijgen we dat prima voor elkaar, soms is het onmogelijk.” Dat laatste geldt volgens hem voor het Zwolse project.

Lees hier het hele artikel!

Reageer op dit artikel