nieuws

Ziekenhuis op stelten

utiliteitsbouw

Over twee maanden is bouwcombinatie St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn exact een jaar aan het werk aan de bouw van het nieuwe ziekenhuis. De combinatie bestaat uit diverse werkmaatschappijen van de bouwonderneming Hurks: Hurks van der Linden, Hurks Bouw Zuid, Hurks Beton, Hurks Geveltechniek en Delta Zonwering. De installatie wordt in opdracht van Hurks […]

Over twee maanden is bouwcombinatie St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn exact een jaar aan het werk aan de bouw van het nieuwe ziekenhuis. De combinatie bestaat uit diverse werkmaatschappijen van de bouwonderneming Hurks: Hurks van der Linden, Hurks Bouw Zuid, Hurks Beton, Hurks Geveltechniek en Delta Zonwering. De installatie wordt in opdracht van Hurks uitgevoerd door ULC Groep Utrecht.

Het nieuwe ziekenhuis op de Utrechtse Vinex-locatie vervangt de huidige locaties Utrecht Overvecht en Oudenrijn vanaf de opening in 2013. De oude locaties zijn door de snelle ontwikkelingen in de zorg gedateerd geraakt.

De nieuwbouw telt 83.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak en moet rond de kerst volgend jaar worden opgeleverd. Het bouwplan omvat een ziekenhuis van vijf verdiepingen met 270 bedden, een bovengrondse parkeergarage voor ruim vijfhonderd auto’s en een medisch psychiatrisch centrum.

De bouwcombinatie heeft de bouw van het hospitaal opgedeeld in twee keer acht delen. Op de foto’s wordt gewerkt aan de delen 1.1 en 1.2. De bouwkraan op de foto assisteert tot en met bouwdeel 1.8.

Recht ertegenover verrijst vanaf volgende week een tweede kraan die gaat werken aan twee andere bouwstroken. Die krijgen de nummers 2.1 tot en met 2.8.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels