nieuws

Tempo in uitvoering Bernhoven

utiliteitsbouw

Tempo in uitvoering Bernhoven

Bouwcombinatie Bernhoven, bestaande uit Hurks van der Linden uit Sint-Michielsgestel en Kuijpers Installaties uit Schijndel, werkt sinds 22 september 2010 aan de nieuwbouw van ziekenhuis Bernhoven in Uden-Noord.

De bouwcombinatie werkt met parallelle bouwstromen, waardoor er soms 400 medewerkers op de bouwplaats zijn. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van zoveel mogelijk prefab-elementen. Hierdoor kan er heel razendsnel gewerkt worden. Eind 2010 was de fundering klaar. Medio dit jaar is de ruwbouw gereed en eind 2012 wordt het ziekenhuis opgeleverd. De snelle uitvoering volgt op een jarenlange bouwvoorbereiding, waarin Bernhoven moeite had om de financiering sluitend te krijgen.

Het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis is van de hand van architect Henk de Jong van De Jong Gortemaker Algra uit Rotterdam. Hij bedacht een sober, functioneel en duurzaam complex van zes bouwlagen. Dat biedt straks ruimte aan 380 bedden. Eromheen komen zorg-gerelateerde functies.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels