nieuws

Raadszaal

utiliteitsbouw Premium

Raadszaal

Eind dit jaar hoopt de gemeenteraad van Nieuwegein te vergaderen in deze ellipsvormige zaal van het nieuwe stadhuis dat gestaag vorm krijgt.

De aannemingscombinatie van Ballast Nedam en BAM Utiliteitsbouw verzorgt ook de inrichting van de zaal. De in twee richtingen gebogen stalen spanten vergden de nodige hoofdbrekens. De lijven van de liggers moesten soms worden ingebrand en in iets andere positie weer aan elkaar gelast om de juiste kromming te kunnen halen. Maar dat is volgens hoofduitvoerder Danny Burgstede nog niks vergeleken bij de complexe detaillering van de grillig gevormde gevels die soms achteroverhellen.

Ook voor de afwerking van het schoon beton gelden extreem hoge eisen. In het gebouw, ontworpen door het Deense 3XN, komen behalve het stadhuis ook een bibliotheek, een centrum voor beeldende kunst en het UWV. De parkeerkelder onder het complex biedt plaats aan 650 auto’s.

Reageer op dit artikel