nieuws

Glasdak bestand tegen explosies

utiliteitsbouw

Glasdak bestand tegen explosies

Een 16 meter hoog atrium met een glazen dak scheidt het nieuwe BP-kantoor in Rotterdam-Europoort in twee delen. Het dak van het atrium is gemaakt van explosiebestendig glas.

De keuze voor dit materiaal hangt samen met een explosie in maart 2003 in een BP-raffinaderij in Texas, waarbij vijftien mensen om het leven kwamen. Architectenbureau Group A uit Rotterdam kreeg om die reden de opdracht een explosiebestendig gebouw te maken voor de vestiging Europoort. Het kantoor ligt tegen een duin dat de klap van een eventuele explosie opvangt. De schokgolf rolt vervolgens over het gebouw. Ook de andere kant van het kantoor is voorzien van explosiebestendig glas. Buiten dit specifieke product gebruikt aannemer Cordeel Nederland uit Zwijndrecht alleen traditionele materialen voor dit project.

Reageer op dit artikel