nieuws

Ikea investeert bijna half miljard

utiliteitsbouw

Ikea Nederland gaat de komende vijf jaar 450 miljoen euro investeren in uitbreiding van bestaande vestigingen en de bouw van nieuwe vestigingen.

Nederland telt momenteel twaalf Ikea-woonwarenhuizen. Volgens Johannes Ferber, vastgoed- en expansiemanager van Ikea Nederland, is er in Nederland plek voor zestien tot achttien vestigingen. Ferber: “Onze expansieplannen in Nederland zijn zeer ambitieus. Ons doel is dat je vanuit elke plek in Nederland hooguit een half uur hoeft te reizen om bij een Ikea-winkel te komen.”

De eerste paal voor Ikea Leiderdorp gaat vermoedelijk volgend jaar de grond in, de oplevering is in 2013. De bouwprocedures voor Ikea Zwolle worden zeer binnenkort in gang gezet. Ikea heeft de grond in Zwolle, pal langs de A28, al jaren gereserveerd. Dit jaar is of wordt begonnen met forse uitbreidingen van Ikea in Duiven, Eindhoven en Utrecht.

Er zijn plannen voor een nieuwe vestiging in de omgeving van Amsterdam, er wordt gekeken naar mogelijkheden in Flevoland en Limburg. Ferber: “Exacte locaties kan ik nog niet noemen, maar achter de schermen zijn we er hard mee bezig.’’

Lees hier meer over het ambitieuze expansieplan van Ikea!

Reageer op dit artikel