nieuws

‘Faillissementen vertragen bouw kantoor Nijestee niet’

utiliteitsbouw

Twee onderaannemers die bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van corporatie Nijestee betrokken zijn, zijn failliet verklaard. Het gaat om Jan de Roos Montage en Jan de Roos Kraanverhuur uit Lemmer.

De faillissementen hebben geen grote gevolgen voor de voortgang van de bouw, verwacht Bert Viel van Nijestee. “De bedrijven zijn verantwoordelijk voor de kraan en een deel van de montage. We verwachten dat Strukton er als hoofdaannemer voor zorgt dat deze kwestie geen vertraging tot gevolg heeft.” Strukton verzekert bij monde van plaatsvervangend woordvoerster Irene van Dam dat er geen sprake van vertraging zal zijn.

De woningcorporatie en de bouwer liggen nog altijd in de clinch over het project. Reden hiervoor is onenigheid over de niet goedgekeurde werktekeningen en berekeningen voor de bovenste verdiepingen van het pand. Strukton legde een deel van het project stil om de nieuwe hoofdberekening om te zetten in detailberekeningen. Nijestee beweerde echter dat de aannemer de bouw willens en wetens was gestopt om eerder opgelopen vertragingen te verdoezelen. De woningcorporatie overwoog een gang naar de rechter, maar kwam hier later op terug. “We zijn weer in gesprek”, zegt Viel over de kwestie. De woningcorporatie is nog altijd van mening dat er niet gewerkt wordt. “Ze zijn druk bezig, maar niet met ons kantoor. Als je kijkt naar de beelden van de webcam die op de bouwplaats staat, kun je dat duidelijk zien.”

Van Dam is het daar niet mee eens. “Er wordt druk gewerkt aan de nieuwe detailberekeningen. Ondertussen zijn we binnen gewoon aan het werk.” Het nieuwe kantoor wordt als alles meezit deze zomer opgeleverd. Het 23 miljoen euro kostende gebouw komt boven op een parkeergarage, die onlangs al deels gereedkwam.

Reageer op dit artikel