nieuws

Nieuw centrum voor Den Helder

utiliteitsbouw

Nieuw centrum voor Den Helder

Aannemersbedrijf Dozy uit Den Helder bouwt een nieuw centrum waarin wijkvoorzieningen als winkels (6000 vierkante meter), een parkeergarage, sporthal, een bibliotheek, kinderopvang en een school worden geconcentreerd.

Ook zijn (huur)woningen gebouwd. Opdrachtgever van deze bouw is Woningstichting Den Helder. Behalve Dozy die de bouwkundige hoofdaannemer is, zorgt Strukton voor de hoofduitoering van de voorzieningen. Op alle daken wordt sedem geplant. Het centrum krijgt op deze manier een duinachtig aanzien. Verder komt er op een dak een basketbalveld, overspannen met een net om de ballen binnenboord te houden. Architectenburo BBHD uit Schagen heeft het ontwerp voor het nieuwe centrumplan gemaakt. In april moet het hele plan klaar zijn.

Reageer op dit artikel