nieuws

Amsterdam krijgt stilste studiocomplex van Europa

utiliteitsbouw

Amsterdam krijgt stilste studiocomplex van Europa

In de nieuwe Endemol-studio’s in Amsterdam Zuidoost kunnen luidruchtige amusementsprogramma’s en verstild drama zonder probleem naast elkaar worden opgenomen.

Het 32.000 vierkante meter grote complex naast de Amsterdam ArenA wordt dit
najaar in gebruik genomen. Behalve uit studio’s bestaat het uit kantoren en een
ondergrondse parkeergarage. De studio’s en de naastgelegen decoropslag zijn
geluidtechnisch volledig van elkaar gescheiden. De geluidisolatie is extreem
hoog. De scheiding tussen de decoropslag en de studio’s bestaat uit een 225 mm
dikke betonmuur en een 175 mm dikke metalstud-wand. Daartussen ligt een 2,5
meter brede gang die als mega-spouw fungeert. In beide wanden zitten kolossale,
6 meter hoge schuifdeuren.

Zwevende vloeren

Zwevende betonvloeren voorkomen dat trillingen via de vloer van een
naastgelegen ruimte doorkomen. Bovenop de constructievloer – het dak van de
ondergrondse parkeergarage- ligt 100 mm speciale steenwolisolatie. Daarop
‘zweven’ de 160 mm dikke betonvloeren. Die oplossing zorgt meteen voor de
thermische scheiding tussen het verwarmde gebouw en de koudere parkeergarage die
met buitenlucht wordt geventileerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels