nieuws

Hoogste punt Drents Museum

utiliteitsbouw

Hoogste punt Drents Museum

De nieuwbouw van het Drents Museum in Assen vordert gestaag. Met het plaatsen van stalen dakliggers van 27 meter lengte op de nieuwe expositiezaal is het hoogste punt bereikt.

De deels ondergrondse expositievleugel wordt met een ondergrondse gang met de
oudbouw verbonden. Het Koethuis wordt de nieuwe entree. Daartoe werd het
monumentale gebouwtje in zijn geheel verplaatst, wacht nu naast de bouwput op
terugplaatsing op de oorspronkelijke plek. Hoofdaannemer Geveke Bouw in Delfzijl
werkt anderhalf jaar lang aan de nieuwbouw. Het projectmanagement is in handen
van Draaijer en Partners in Groningen. De installaties komen van Wolter
Dros/Croon in Groningen. Architect is Erick van Egeraat, die met vijf
(inter-)nationale collega’s meedeed aan een prijsvraag. Opdrachtgever is de
provincie Drenthe. De bouwkosten bedragen 21,1 miljoen euro.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels