bouwbericht

Nieuw distributiecentrum voor Moonen Packaging Weert

utiliteitsbouw 627

Nieuw distributiecentrum voor Moonen Packaging Weert

In opdracht van HVMB Vastgoed wordt er op bedrijventerrein De Kempen in Weert hard gewerkt aan de bouw van een nieuw distributiecentrum. Hier verrijst het nieuwe hoofdkantoor voor Moonen Packaging, koploper op het gebied van composteerbare verpakkingen. Het huidige pand aan de Fahrenheitstraat in Weert bood onvoldoende ruimte voor de duurzame ambities van het bedrijf.

Quadrant4 uit Zevenbergen heeft het distributiecentrum ontworpen. Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is de aannemer. Het is de bedoeling dat Moonen Packaging het gebouw in mei 2020 in gebruik kan nemen. “We zitten nu in de casco bouwfase. De fundering zit er in, nu volgt de staalconstructie”, zegt directeur Adriaan Molenschot van HVBM Vastgoed uit Tilburg.

Deze zogenaamde ‘built to suit’ nieuwbouwontwikkeling betreft ruim 20.000 vierkante meter, waarvan het grootste gedeelte magazijnruimte (bijna 19.000 vierkante meter). De rest is kantoor (ruim 1700 vierkante meter) en mezzanine (bijna 1500 vierkante meter). Het is mogelijk om het nieuwe distributiecentrum op termijn uit te breiden met 6000 à 7000 vierkante meter.

Molenschot: “Built to suit betekent gebruik op maat. Daarmee wordt bedoeld dat deze ontwikkeling echt tot stand is gekomen in nauw overleg met de huurder. Ik durf te stellen dat we daarin toonaangevend zijn in Nederland. We hebben verschillende grondposities in Nederland, maar beginnen pas met bouwen als we een huurder hebben gevonden. Met die huurder gaan we samen aan de slag, om te kijken waar hij daadwerkelijk behoefte aan heeft. We gaan niet bouwen om het bouwen.”

Het gebouw wordt volgens Molenschot ontwikkeld en gerealiseerd volgens de laatste standaard in logistiek vastgoed. “Het gebouw moet minimaal voldoen aan de BREEAM-standaard ‘Very Good’, dat doen we bij alle gebouwen die we ontwikkelen. Het streven is echter ‘Excellent’.” Daarom wordt het pand gasloos en volledig CO2 neutraal. Daarnaast wordt het ‘all electric’ en worden de meest duurzame bouwmaterialen toegepast. Op het dak komen zonnepanelen, ook komen er warmtepompen.

De Dutch Green Building Council, die de certificaten uitdeelt, legt de standaard steeds hoger, vervolgt Molenschot. “Het certificaat Outstanding is het hoogst haalbare, maar dat gaat bij dit gebouw niet lukken.”

Bij de ontwikkeling van het inmiddels opgeleverde distributiecentrum voor Ingram Micro/De Bijenkorf in Tilburg is het certificaat Outstanding wél gehaald. Dit distributiecentrum, eveneens ontwikkeld door HVBM Vastgoed, is afgelopen mei in gebruik genomen. Het is voorzien van uitgebreide, duurzame technische toepassingen, zegt Molenschot. Het gasloze gebouw beschikt onder meer over een WKO-installatie met warmtepompen. De verlichting – geheel in LED uitgevoerd – is voorzien van een energiebesparend besturingssysteem. Op het dak liggen zonnepanelen.


Plaats: Weert
Opdrachtgever: HVBM Vastgoed
Ramingsgroep: 9 miljoen euro
Nummer: 524837


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel