bouwbericht

Huis van Albrandswaard: efficiënt huisvesten

utiliteitsbouw 617

Huis van Albrandswaard: efficiënt huisvesten

Een open, transparant en welkom gebouw, dat moet het ‘Huis van Albrandswaard’ in Rhoon worden. Een gebouw worden waarmee burgers en medewerkers van de gemeente Albrandswaard zich kunnen identificeren en trots op kunnen zijn, zo is het idee. De gemeente bestaat uit de kernen Rhoon, Poortugaal en Portland. In dit huis krijgen onder meer het gemeentebestuur, het wijkteam, de Stichting Welzijn Albrandswaard en het café van de sporthal een nieuwe plek.

Cultuur en religie

Bouwen 'Huis van Albrandswaard' aan de Stationsstraat / Groene Kruisweg nabij metrostation t.b.v. de gemeente Albrandswaard / wijkteam / Stichting Welzijn Albrandswaard / sportcafé van de sporthal (na slopen huidige sporthal kantine) en lokale kunst en cultuur, het gebouw wordt op de eerste verdieping direct gekoppeld aan de tribune van de bestaande sporthal.

RHOON | Ontwerp | € 2.000.000 - € 5.000.000

Het gebouw wordt rond en bestaat uit veel glas. “De vorm en het materiaalgebruik geven het gebouw een open en transparante uitstraling”, zegt projectwethouder Mieke van Ginkel. “Door met verschillende maatschappelijke functies een gebouw te delen, maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, ga je efficiënt om met de huisvestingskosten en bevorder je de samenwerking tussen de partners.” Het gebouw heeft een vloeroppervlakte van ruim 2700 vierkante meter en wordt straks ruim elf meter hoog. Vanaf de Viaductweg zal dat zes meter zijn. 

Gemeentehuizen

Gemeentehuizen

Het ‘Huis van Albrandswaard’ – ontworpen door Gortemaker Algra Feenstra Architecten uit Rotterdam – verrijst aan de Stationsstraat naast het metrostation en de Groene Kruisweg. Tevens sluit de nieuwbouw aan op het viaduct dat het winkelcentrum met het kasteel van Rhoon verbindt. Om hier optimaal op aan te sluiten, heeft de architect er voor gekozen om het gebouw als het ware op te tillen tot op het niveau van het viaduct. Op deze hoogte komen onder meer de entree en alle publieksfuncties. Op het maaiveld is dan ruimte voor parkeren, een fietsenstalling, facilitaire en technische ruimten.

De nieuwbouw komt pal naast de bestaande sporthal aan de Stationsstraat. Beide gebouwen zullen straks met elkaar worden verbonden. De huidige kantine van de sporthal wordt gesloopt. De nieuwe kantine – dat een sport- en werkcafé wordt – gaat een brug vormen tussen beide gebouwen. Deze brug zal aansluiten op de tribune van de sporthal.

Het huidige gemeentehuis bevindt zich sinds 2003 in een kantorencomplex aan de Hofhoek in Poortugaal. Burgerzaken en de ambtenaren verhuizen mee naar het nieuwe gebouw in Rhoon.

In mei is er een omgevingsvergunning aangevraagd, een wijziging van het bestemmingsplan is hiervoor niet nodig. De start van de bouw is voorzien in het najaar van 2019. Naar verwachting neemt de bouw ongeveer een jaar in beslag.


Plaats: Rhoon
Opdrachtgever: Gemeente Albrandswaard
Ramingsgroep: 14.5 miljoen euro
Nummer: 527556


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel