bouwbericht

Grondige renovatie twee zwembaden gemeente Drimmelen

utiliteitsbouw 542

Grondige renovatie twee zwembaden gemeente Drimmelen

In de Brabantse gemeente Drimmelen is begonnen met de renovatie van twee zwembaden. Het gaat om het Puzzelbad in Terheijden en de Randoet in Made. Beide zwembaden krijgen nieuwe kleedkamers, splashcentra en energiezuinige, gasloze installaties. De renovatiewerkzaamheden nemen anderhalf jaar in beslag en worden geschikt gemaakt voor de komende 25 jaar. Alle werkzaamheden zijn gepland buiten het zwemseizoen. Er wordt gewerkt tussen januari en april 2019 en tussen oktober 2019 en april 2020.

Horeca, sport en recreatie

Gunning renoveren zwembaden 'De Randoet' en 'Het Puzzelbad' aan de Stuivezandsestraat 50 in Made en de Mr. Aalbersestraat 13 in Terheijden in een bouwteam. Nationale aanbesteding in 4 percelen (A: bouwkundige werken / B: E- en W-installaties / C: Waterbehandeling installaties en D: Terrein en civiel). Procedure: openbaar. De bedrijven vormen een bouwteam. Bertens Bouw is bouwkundig aannemer. Van Elshout is aannemer grondwerkzaamheden. Werkzaamheden vinden plaats in de periode januari t/m april 2019 en in oktober t/m april 2020. Geen architect bij betrokken. EWZ is adviseur werktuigbouwkundige, waterbehandelingsinstallaties en elektrotechnische installaties.

MADE | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

Bij de renovatie zijn vier Brabantse bedrijven betrokken. Van Elshout uit Breda tekent voor de grondwerkzaamheden. Lotec uit Eindhoven zorgt voor de waterbehandeling. Van Alphen & Roest uit Hooge Zwaluwe voeren de elektrotechnische werkzaamheden uit. Bertens Bouw uit Tilburg is het aanspreekpunt voor bouwkundige zaken. De bedrijven werken samen en stemmen af in een bouwteam, aldus de gemeente. Wethouder Jan-Willem Stoop is blij met de positieve aanbestedingsresultaten. “Door in bouwteamverband te werken, prikkelen we aannemers om met goede ideeën te komen en is niet alles al dichtgetimmerd. Hiermee halen we optimaal rendement uit de markt.”

Bij de opknapbeurt van het Puzzelbad aan de Meester Aalbersestraat worden onder meer de tegels vervangen. Verder krijgt de badmeester een nieuwe wachttoren. Alle leidingen en installaties worden vervangen. Het zwembad wordt gasloos en krijgt warmtepompen en een aansluiting op het warmtenetwerk van het Traais Energie Collectief (TEC). De speelweide wordt multifunctioneel gemaakt, zodat er ook buiten het zwemseizoen activiteiten gehouden kunnen worden.

Bij de renovatie van de Randoet aan de Stuivezandsestraat gaat het huidige kleuterbad weg. Het ondiepe bad wordt geschikt gemaakt voor peuters en kleuters. En er komt een splashcentrum in. Ook hier worden tegels en alle installaties vervangen.


Plaats: Made en Terheijden
Opdrachtgever: Gemeente Drimmelen
Ramingsgroep: 2.5 miljoen euro
Nummer: 520067


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel