bouwbericht

Nieuwe bestemming Groot Belastingkantoor Den Haag

utiliteitsbouw Premium 2398

Nieuwe bestemming Groot Belastingkantoor Den Haag

Na zeven jaar leegstand krijgt het voormalige Groot Belastingkantoor aan het Stationsplein in Den Haag een nieuwe bestemming. In het gebouw komen 66 huurappartementen en 177 hotelkamers van de keten Aloft Hotels. Met de verbouwing is intussen begonnen. Het Groot Belastingkantoor ligt recht tegenover station Hollands Spoor. Op de begane grond behouden de huidige supermarkt en horeca hun plek, aldus de gemeente Den Haag. Er is ruimte voor nieuwe bedrijven in het gebouw. FRED Real Estate Developers is de ontwikkelaar van het project, RoosRos Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Wonen

Herontwikkelen pand 'Grote Belastingkantoor' tot hotel met 171 hotelkamers / 66 middeldure huurappartementen aan het Stationsplein / de Stationsweg / de Zuylichemstraat. Jan Knijnenburg voert het sloopwerk uit. Selectie aannemer is gaande.

'S-GRAVENHAGE | Ontwerp | € 10.000.000 - € 50.000.000

Station Hollands Spoor en omgeving ondergaan momenteel een grootschalige metamorfose. Gemeente en private partijen zijn sinds 2013 al bezig met vernieuwing van het gebied rondom het station. Het (zeer slecht onderhouden) kleine belastingkantoor op de Stationsweg is intussen getransformeerd tot een studentencomplex met 155 wooneenheden. Naast de Haagse Toren (het Srijkijzer) is studentencomplex Y – The Hague gerealiseerd.

Ook is het Stationsplein bij station Hollands Spoor onlangs grondig aangepakt. Het plein had te weinig allure, er was te veel verkeer, de verblijfskwaliteit was ondermaats. Het plein is nu overzichtelijk, gezellig en veilig geworden. Ook heeft het plein twee zogenaamde tophaltes voor trams gekregen. Verder heeft het station aan de kant van Laakhaven een volwaardige stationsentree gekregen.

Station Hollands Spoor is het oudste station van Den Haag. Dit station is geopend in 1943, toen de lijn tussen Amsterdam en Leiden werd doorgetrokken naar Den Haag. Het oorspronkelijke stationsgebouw werd in 1891 vervangen door een nieuw gebouw. Naast een nieuw stationsplein is er ook een nieuwe reizigerstunnel gerealiseerd. Deze tunnel is verbonden met de stationshal aan de centrumzijde. Langs de spoorzijde van het plein zijn nieuwe winkels met daarop een stallingsdek voor 2500 fietsen. Ook de ‘Loper Oude Centrum’, de route die Hollands Spoor met de oude binnenstad verbindt, is opnieuw ingericht.


Plaats: Den Haag
Opdrachtgever: FRED Real Estate Developers
Ramingsgroep: 10 miljoen euro
Nummer: 503756


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl

Reageer op dit artikel