bouwbericht

Eemnes bouwt aan Huis van Eemnes

utiliteitsbouw 640

Eemnes bouwt aan Huis van Eemnes

Een centrale ontmoetingsplaats voor alle inwoners van het dorp, dat moet het Huis van Eemnes gaan worden. De gemeenteraad heeft eerder deze week groen licht gegeven voor de realisatie van deze multifunctionele accommodatie. Afgelopen maand heeft de gemeente een onderzoek gedaan naar het draagvlak onder bewoners. Een meerderheid heeft zich positief uitgesproken voor het Huis van Eemnes. De beoogde locatie is Veld 4, tussen tennisvereniging Eemnes en SV Eemnes, aan de Noordersingel.

Gezondheidszorg

Bouwen 'Huis van Eemnes' met o.a. evenementenhal / sporthallen / podiumzaal / bibliotheek / zalencentrum aan de Noordersingel. R.G. Zonneveld B.V. gaat betonbouw uitvoeren. Mebin BV levert van de betonmortel.

EEMNES | Uitvoering | € 5.000.000 - € 10.000.000

MoederscheimMoonen Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe gebouw, bouwbedrijf Vaessen BV is aangetrokken als aannemer. In het Huis van Eemnes is plek voor de bibliotheek, het sport- en cultuurcentrum De Hilt en tal van andere voorzieningen. Bewoners kunnen hier straks terecht voor sport, cultuur, educatie, informatie, advies, zorg en welzijn.

Het gebouw krijgt een royale, glazen gevel. Daarmee krijgt het volgens de architect een spraakmakende entree. ‘De geschakelde dakvormen zorgen voor de overgang tussen binnen en buiten en geven het gebouw een krachtig kader’. De bibliotheek en de brasserie – die met elkaar in verbinding staan – vormen de centrale plek in het gebouw. Daaromheen komen verschillende zalen, inclusief een grote sporthal. Een doorlopende ‘boekenkast’ gaat de verschillende gebieden in het pand met elkaar verbinden.

Strategisch bouwen aan je netwerk?

Strategisch bouwen aan je netwerk?

Het Huis van Eemnes is meer dan een gebouw, aldus het college van burgemeester en wethouders. ‘Het legt verbindingen binnen de gemeenschap van Eemnes’. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt krijgen straks de kans om in het Huis van Eemnes aan het werk te gaan, dat voor hen een LeerWerkHuis gaat worden. Denk aan mensen met een beperking of mensen die willen reïntegreren.

De oplevering is naar verwachting medio 2019.


Plaats: Eemnes
Opdrachtgever: Gemeente Eemnes
Ramingsgroep: 6 miljoen euro
Nummer: 293593


Uitgebreide informatie over dit project zien, inclusief alle contactpersonen en marktpartijen? Bekijk dit project op bouwberichten.nl. Heeft u een inhoudelijke vraag of opmerking, neem dan contact op met het redactieteam van Cobouw Bouwberichten: content@vakmedianet.nl.

 

Reageer op dit artikel