bouwbericht

Nijkerk bouwt aan nieuw zwembad

utiliteitsbouw 2238

Nijkerk bouwt aan nieuw zwembad

Aan de Amersfoortseweg in Nijkerk bouwen aannemingsbedrijf Draisma en Hollander Techniek momenteel aan een nieuw zwembad. In samenwerking met Bureau Bos en de verschillende verenigingen heeft de gemeente het ontwerp gemaakt. Het nieuwe zwembad vervangt de huidige zwembaden Bad Bloemendal in Nijkerk en De Slag in Hoevelaken. Het nieuwe zwembad krijgt een 8-baans wedstrijdbad met los peuterbad en een (warmer) doelgroepenbad. In het wedstrijdbad is een gedeelte dat extra diep is, bedoeld voor trainingen van de duikvereniging. Ook komen er een grote glijbaan, een duikplank en een whirlpool.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen zwembad 'Jaap van der Krol-bad' aan de Van der Krolstraat 1. Werk omvat o.a. bouwen zwembad met achtbaans wedstrijdbad van 25m/ doelgroepenbad (15m x 10m) / peuterbad / ligweide / ca. 100 parkeerplaatsen met bijbehorende installaties / meerjarig onderhoud. Duurzaam project vanwege zonnepanelen / groendak. Betreft voormalige Europese aanbesteding. Procedure: niet-openbaar. Draisma en Hollander vormen samenwerkingscombinatie Draisma-Hollander Techniek.

NIJKERK | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

Het zwembad wordt een ‘alzijdig gebouw’, dus een gebouw zonder speciale voor- en achterkant. Er is wel een duidelijke entree, met horeca en buitenterras. De ingang, aan de Amersfoortseweg, staat haaks op de nieuwe ontsluitingsweg Spoorkamp II.
De gevel van het nieuwe gebouw bestaat uit gemêleerde rode baksteen. De ramen hebben verschillende kleuren: blank glas, afgewisseld met drie verschillende kleuren blauw/groen. Het dak van de zwemzaal loopt schuin op. Deze helling ligt op het zuidwesten en wordt volledig ingezet voor zonnepanelen. Ook het dak van het horecagedeelte loopt schuin op, maar dan in de andere richting. De resterende daken worden voorzien van planten.

Op de eerste verdieping komt, over de gehele lengte van het wedstrijdbad, een tribune voor ruim honderd personen. De horeca komt op de begane grond. Het zwembad krijgt eveneens een ligweide, zo heeft de gemeenteraad besloten. Deze ligweide sluit direct aan op de zwemzaal. De ligweide wordt met een groene, aarden wal afgeschermd van het spoor en de Amersfoortseweg.
De opening stond aanvankelijk gepland in januari, maar de bouw heeft vertraging opgelopen. Dat komt volgens de gemeente onder meer door problemen bij het verkrijgen van bouwend personeel en stagnatie van levering van de benodigde bouwmaterialen. ‘Alle lopende activiteiten, zoals de verenigingsactiviteiten, het zwemonderwijs en het recreatieve zwemmen, zullen in Bad Bloemendal en zwembad De Slag gecontinueerd worden, totdat het nieuwe zwembad open is’, meldt de gemeente.

Het in aanbouw zijnde zwembad gaat het Jaap van der Krol-bad heten. De naam is een ode aan ex-voorzitter van de zwembond en het Nederlands Olympisch Comité. Als alles volgens planning verloopt, is het nieuwe zwembad begin mei klaar.


Plaats: Nijkerk
Opdrachtgever: Gemeente Nijkerk
Ramingsgroep: 7 miljoen euro
Nummer: 237169


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel