bouwbericht

Nieuwe terminal voor Rotterdam The Hague Airport

utiliteitsbouw 2401

Nieuwe terminal voor Rotterdam The Hague Airport

Rotterdam The Hague Airport krijgt een nieuwe terminal. De luchthaven en VolkerWessels Bouw hebben onlangs een contract ondertekend over een grootschalige verbouwing en uitbreiding. Henk Moen van Moen & Van Oosten Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Bedrijven en logistiek

Uitbreiden (1000 m2) / verbouwen (1500 m2) terminal van de luchthaven Rotterdam The Hague Airport Rotterdam aan het Airportplein 60. Duurzaam project vanwege dakbedekking met mos/sedum.

ROTTERDAM | Uitvoering | € 2.000.000 - € 5.000.000

VolkerWessels is intussen begonnen met de werkzaamheden. De vernieuwde terminal is naar verwachting in december 2018 klaar. Vanaf medio februari worden passagiers na de security check doorgesluisd naar de tijdelijke vertrekhal.

De kracht van Rotterdam The Hague Airport ‘ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor passagiers en de efficiënte processen’, aldus de luchthaven. Om dat zo te houden, is verbouwen noodzakelijk. Met de verbouwing worden drie knelpunten in de huidige terminal opgelost: de beperkte capaciteit van de security doorgang, de verwerking van de uitgaande ruimbagage en de te kleine gate ruimte achter de veiligheidszone. De nieuwe terminal krijgt een lichte, zakelijke en warme uitstraling, aldus de architect. Het gebouw zal ruim tien meter uitgebouwd worden. Het gebouw krijgt een sedumdak, voor een betere isolatie.

Rotterdam The Hague Airport is al jaren bezig met grootschalige aanpassingen. In de lente van 2016 is de nieuwe aankomsthal in gebruik genomen. Vergeleken met de oude hal, is deze nieuwe hal drie keer zo groot geworden. Ook beschikt de aankomsthal over drie bagagebanden, in plaats van een. Ruim een jaar later, in juni 2017, is het nieuwe hoofdplatform opgeleverd. Het oude platform was zestig jaar oud en technisch op. Deze renovatie was geen uitbreiding, maar een vervanging. Ooms Construction, die de werkzaamheden uitvoerde, heeft oud materiaal kunnen recyclen in het nieuwe platform. Het platform is 145 meter breed en 550 meter lang. Het biedt ruimte aan twaalf vliegtuigopstelplaatsen. Ook het Airportplein is aangepakt, met een nieuw bus- en taxiplein.


Plaats: Rotterdam
Opdrachtgever: Rotterdam The Hague Airport
Ramingsgroep: Niet bekend
Nummer: 282737


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel