bouwbericht

Intratuin Deventer verhuist van Twello naar … Deventer

utiliteitsbouw 5567

Intratuin Deventer verhuist van Twello naar … Deventer

Intratuin Deventer gaat een nieuwe vestiging in Deventer bouwen. De huidige locatie van Intratuin Deventer – aan de burgemeester Van der Feltzweg in Twello – is met een vloeroppervlakte van 5500 vierkante meter relatief klein. Twello ligt aan de andere kant van IJssel.

Grond-, Weg-, en Waterbouw en energie

Bouwen tuincentrum Intratuin / aanleggen 400 parkeerplaatsen aan de Weg door Zuid-Salland.

DEVENTER | Opgeleverd | € 5.000.000 - € 10.000.000

De nieuwe vestiging van het tuincentrum heeft een vloeroppervlakte van zo’n 10.000 vierkante meter, inclusief magazijn. Het nieuwe gebouw bestaat voor een deel uit twee lagen. De gemiddelde grootte van een Intratuin in Nederland is circa 7.500 vierkante meter. De nieuwe winkel verrijst in de wijk Blauwenoord, op een perceel van 2,6 hectare. De winkel ligt tussen het Overijssels Kanaal, de N348 en de spoorlijn.

400 Auto’s

Eigenaar Hendrik Vreeman heeft Thermoflor uit Wateringen de opdracht gegeven voor de bouw en coördinatie van alle aannemers en installateurs. Breddels Architecten uit Heerhugowaard is verantwoordelijk voor het ontwerp. Naast de winkel komt een parkeerplaats met plek voor ongeveer 400 auto’s. Om het nieuwe tuincentrum te kunnen ontsluiten, komt er een nieuwe aansluiting op de kruising Weg door Zuid-Salland/Wilgehaantje.

Nog dit jaar wordt begonnen met het grondwerk. In 2018 kan daadwerkelijk worden begonnen met de bouw van het nieuwe tuincentrum (staalbouw, installaties en afwerking). Als alles volgens planning verloopt, kan de nieuwe Intratuin in het voorjaar van 2019 de deuren openen.

Kaskappen

Thermoflor mag zichzelf een vaste partner van Intratuin noemen: het bedrijf is momenteel ook bezig met nieuwbouw/uitbreiding van tuincentra in onder meer Breda, Winschoten en Duiven. Bij Intratuin Winschoten gaat het om een uitbreiding van het magazijn en de warme kas (verkoopruimte). Thermoflor is in Breda bezig met het realiseren van een nieuwe entree. Drie bestaande kaskappen worden gesloopt om ruimte te maken voor deze ingreep. Ook komt er een verdiepingsvloer van 500 vierkante meter. De uitbreiding gaat ruimte bieden aan onder meer de kassa’s, informatiebalie, kantoren, de bloemenhoek en een landwinkel. Ook Intratuin Duiven wordt flink uitgebreid, zodat er meer ruimte ontstaat voor buitengroen, potterie en Christmasworld. Ook komen er meer parkeerplaatsen en wordt de magazijnruimte vergroot.


Plaats: Deventer
Opdrachtgever: Intratuin Deventer
Ramingsgroep: 7 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

 

Foto's

Reageer op dit artikel