bouwbericht

Kloosterboer bouwt vrieshuis in Lelystad

utiliteitsbouw 1513

Kloosterboer bouwt vrieshuis in Lelystad

Een state-of-the-art, energiezuinig en volautomatisch vrieshuis met een capaciteit van 40.000 pallets: dat gaat internationaal logistiek dienstverlener Kloosterboer volgend jaar realiseren in Lelystad.

Bedrijven en logistiek

Bouwen volautomatisch hoogbouw vrieshuis met een capaciteit van 40.000 pallets tbv McCain / Kloosterboer aan de De Serpeling op het industrieterrein Oostervaart-Oost. Duurzaam gebouw i.v.m. realisatie met de nieuwste technologie, 50% minder energieverbruik dan een conventioneel vrieshuis. De kavel heeft een afmeting van 2.6 hectare. ENGIE services Nederland is verantwoordelijk voor de koelinstallatie.

LELYSTAD | Opgeleverd | € 10.000.000 - € 50.000.000

Het hoogbouw vrieshuis gaat onder meer gebruikt worden door McCain, ’s werelds grootste producent van frites en andere aardappelproducten. De nieuwe vestiging verrijst op een ruim twee hectare grote kavel op Oostervaart-Oost, een industrieterrein nabij de A6. De omgevingsvergunning is intussen verleend. Het vrieshuis moet in het vierde kwartaal van 2018 operationeel zijn. Kloosterboer en McCain werken al jaren samen, onder meer in Harnes (Frankrijk), op de Rotterdamse Maasvlakte en in Vlissingen.

Het centraal gelegen Lelystad is volgens Kloosterboer een logische keuze voor de bouw van een nieuw vrieshuis. ‘Dankzij de uitstekende verbinding met het achterland biedt Lelystad tal van mogelijkheden voor distributie van producten naar de rest van Europa’.

Logistieke hotspot

Wethouder Jop Fackeldey (Economische Zaken) is in zijn nopjes met de komst van Kloosterboer naar Lelystad. ,,Het is een bevestiging van de ontwikkeling van Lelystad tot logistieke hotspot binnen Nederland.’’ Bereikbaarheid is volgens de wethouder de sleutel voor economisch succes. ,,Lelystad is een ideale vestigingsplaats voor bedrijven die van goede verbindingen afhankelijk zijn.’’ Hij noemt de verbreding van de A6, de uitbreiding van Lelystad Airport, de aanleg van Flevokust Haven en de goede aansluiting op het spoornetwerk.

3,5 miljoen kubieke meter

Kloosterboer, met een hoofdkantoor in IJmuiden, is met 16 vestigingen actief in Nederland, Frankrijk, Zweden, Zuid-Afrika, Canada en Verenigde Staten. Het bedrijf beschikt in totaal over ruim 3.5 miljoen kubieke meter aan opslagcapaciteit, waar ruim 500.000 ton aan goederen, zowel food als non-food, kan worden opgeslagen.

Het nieuwe vrieshuis zal volgens Kloosterboer 50% minder energie verbruiken dan een conventioneel vrieshuis.


Plaats: Lelystad
Opdrachtgever: Kloosterboer
Ramingsgroep: Meer dan 10 miljoen euro


Bekijk dit project op de site van Cobouw Bouwberichten.nl voor meer informatie. Met Cobouw Bouwberichten bent u als eerste op de hoogte van de laatste acquisitiekansen, zit u eerder en beter voorbereid aan tafel en realiseert u meer omzet door een vollere orderportefeuille.

Reageer op dit artikel