bouwbericht

Educatief verblijven op Nationaal Fruitpark Ochten

utiliteitsbouw 163

Educatief verblijven op Nationaal Fruitpark Ochten

Fruitpark Hotel & Spa, zo gaat het kleinschalige hotel heten dat verrijst op het terrein van Nationaal Fruitpark Ochten. Het Nationaal Fruitpark Ochten, een soort arboretum voor fruitbomen, is in 2009 opgericht door Floor en Marieka Peters.

Horeca, sport en recreatie

Bouwen hotel 'Fruitpark Hotel' met 30 kamers aan de Bonegraafseweg op het Nationaal Fruitpark. Installateurs bekend bij aannemer.

OCHTEN | Uitvoering | € 1.000.000 - € 2.000.000

Het Fruitpark aan de Bonegraafseweg – dat zich het beste laat omschrijven als een boomgaard in een parkachtige setting – trekt jaarlijks zo’n 30.000 à 35.000 bezoekers. Het is volgens de initiatiefnemers een plek waar mensen een echte boomgaard kunnen ervaren en tegelijk iets kunnen leren over de geschiedenis, de toepassing en het onderhoud van de (hoogstam)fruitbomen.

Floor Peters: ,,Hier groeien zo’n 500 verschillende rassen. Ons doel is om mensen, jong en oud, spelenderwijs kennis te laten maken met alles rondom fruitbomen. Het is een stukje Betuws erfgoed dat wij graag willen behouden.’’ 

‘Beleef fruittuin’: het genoeglijke wordt met het educatieve gecombineerd

Het is een zogenaamde ‘beleef fruittuin’, waar het genoeglijke met het educatieve wordt gecombineerd. Mensen kunnen hier vergaderen, een rondleiding krijgen of (fruitboom gerelateerde) cursussen volgen, zoals enten voor beginners of snoeien van jonge fruitbomen. Verder beschikt het Fruitpark onder meer over een terras, een uitkijktoren, een speeltuin en een midgetgolfbaan.  

B&B-hotel met dertig kamers

Floor Peters had in het verleden een boomkwekerij met tuincentrum, maar verkocht zijn bedrijf in 2013. Toen waren hij en zijn vrouw al gestart met het Nationaal Fruitpark Ochten. ,,Mijn vrouw had bovendien altijd al de wens om een bed and breakfast te beginnen. Het wordt nu een B&B-hotel met maximaal dertig kamers.’’

Zicht op fruitbomen en weilanden

Een definitief ontwerp is er nog niet, maar het Fruitpark Hotel moet volgens Floor Peters ‘strak, modern maar ook huiselijk’ worden. Het nog te bouwen hotel ligt min of meer verscholen tussen de fruitbomen, aldus Peters. ,,Als mensen wakker worden, hebben ze zicht op de  fruitbomen en de weilanden: de beste manier om het Rivierenland te beleven.’’ Ook krijgt het hotel wellness faciliteiten.

Wanneer het bestemmingsplan is gewijzigd, gaat Peters een architect in de arm nemen. Hij verwacht dat medio 2017 kan worden begonnen met de bouw van het B&B-hotel.Plaats: Ochten
Opdrachtgever: Nationaal Fruitpark Ochten
Ramingsgroep: Nog niet bekend 

Reageer op dit artikel