artikel

Mini tunnel

utiliteitsbouw Premium 204

Pools personeel van Royal Berry, de grootste aardbeienkweker van Gelderland, werkt aan een voor Nederland nieuw aardbeienproject, de mini air. Dat zijn drie aardbeienstellingen naast elkaar in één tunnel, waarvan de kap automatisch geopend kan worden. Het nieuwe systeem is de opvolger van de al bekende aardbeientunnels op stellingen.

Royal Berry is de eerste kweker in Nederland die dit in de praktijk brengt. Het flexibele aardbeiensysteem betekent dat tunnelaardbeien nu twee weken eerder geoogst kunnen worden. Het systeem wordt in eigen beheer gebouwd, met technisch advies van leverancier Meteor Systems. Het 10 hectare grote mini air-complex in het kassengebied Next Garden (het voormalige Bergerden) in Bemmel wordt 1 maart in gebruik genomen. Een maand later kunnen er dan de eerste aardbeien geoogst worden. Royal Berry bezit straks in het kassengebied bij Arnhem 36 hectare aan aardbeien: 18 hectare onder glas, 8 hectare stellingen en 10 hecatare mini air.

Reageer op dit artikel