artikel

Nieuwbouw Amphia ziekenhuis Breda

utiliteitsbouw 1059

Aan de Molengracht in Breda krijgt de nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis langzaam vorm.

Het nieuwe ziekenhuis krijgt er vijfenzeventigduizend vierkante meter bij; samen met het bestaande ziekenhuis – dat wordt gerenoveerd – ontstaat een nieuw Amphia van bijna honderddertig duizend vierkante meter. In de nieuwbouw komen onder meer vijfhonderdtweeënzeventig eenpersoonskamers en een operatiecomplex met tweeentwintig kamers.

De bouw wordt uitgevoerd door het consortium Four Care, bestaande uit Trebbe, Van Wijnen, ENGIE Services en Unica. Trebbe en Van Wijnen zijn verantwoordelijk voor het bouwkundige deel, terwijl ENGIE Services en Unica alle installaties realiseren.

Wiegerinck Architecten heeft het nieuwe ziekenhuis ontworpen; Bosch Slabbers tekent voor de buitenruimte. De nieuwbouw bestaat uit vier blokken, met daartussen een aantal groene binnentuinen.

Reageer op dit artikel