artikel

Volledig 3D-geprint museum

utiliteitsbouw

Volledig 3D-geprint museum

Het Nationale Innovatie Comité van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) werkt aan het eerste volledig 3D-geprinte gebouw ter wereld. Van de constructie tot het interieur en de meubels: het complete Museum van de Toekomst zal worden geproduceerd door een zes meter hoge 3D-printer.

De VAE willen zich ontwikkelen tot een wereldwijd centrum voor innovatie en 3D-printen. Al Gergawi, de voorzitter van het National Innovation Committee van de Verenigde Arabische Emiraten, verklaart dan ook dat dit project de visie op leiderschap van Dubai weerspiegelt.

“Dit project vormt dus de eerste stap van vele, en het comité verwacht dat de constructie ervan slechts enkele weken in beslag zal nemen”, aldus Al Gergawi. “De werkkosten zullen met 50 tot 80 procent dalen en de constructie van het Museum van de Toekomst zal tot 60 procent minder bouwafval opleveren.”


De printer zal verschillende onderdelen leveren die dan op de werkplek in elkaar worden gezet. Het gebouw krijgt een vloeroppervlak van 185.000 vierkante meter.

Reageer op dit artikel