artikel

Zwembad met bodem op maaiveld

utiliteitsbouw

Zwembad met bodem op maaiveld

Met een sober maar vernieuwend concept probeert zwembond KNZB de bouw van zwembaden gemakkelijker en vooral goedkoper te maken. Na de zomer wordt het eerste zwembad volgens het concept 2521 Gewoon Zwemmen in Alblasserdam opgeleverd.

“De naam van het concept slaat op het formaat van het zwembad: 25 bij 21 meter”, zegt Mark Bennenbroek van 2521 Gewoon Zwemmen. “Uit onderzoek van de KNZB bleek een aantal jaren geleden dat de beschikbaarheid van zwemwater voor zwemverenigingen onvoldoende was. Met dit concept is een nieuw, duurzaam en goedkoop zwembad voor veel gemeenten haalbaar.”

 

Artist’s impression van het eerste zwembad volgens het concept 2521 Gewoon Zwemmen.

Lees verder in de Zomercobouw die vandaag is verschenen

Reageer op dit artikel