artikel

Bouw duurzaamste schoolgebouw van start

utiliteitsbouw

In Nijmegen is Mertens Bouwbedrijf begonnen met de bouw van de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Na oplevering eind 2013 moet dit gebouw, ontworpen door Thomas Bögl van architectenbureau LIAG, het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland zijn. In het bouwwwerk wordt onder andere betonkernactivering toegepast. Volgens de architect zorgt de […]

In Nijmegen is Mertens Bouwbedrijf begonnen met de bouw van de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Na oplevering eind 2013 moet dit gebouw, ontworpen door Thomas Bögl van architectenbureau LIAG, het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland zijn. In het bouwwwerk wordt onder andere betonkernactivering toegepast. Volgens de architect zorgt de algehele constructie ervoor dat alle in het gebouw aanwezige energie wordt vastgehouden. Verder heeft hij gekozen voor toepassing van cradle-to-cradlematerialen, een grijswatersysteem en sensoren voor verlichting, ventilatie en zonwering. De epc van het gebouw moet onder 0,5 uitkomen. Unica tekent voor de installaties.

Reageer op dit artikel