artikel

Licht draagsysteem voor zonnepanelen

utiliteitsbouw Premium

Het Twentse bedrijf Zelziuz heeft onder de naam Zellux een lichtgewicht draagsysteem ontwikkeld voor zonnepanelen. Zellux is volgens het bedrijf tien keer lichter dan reguliere draagsystemen en daardoor geschikt voor daken die niet berekend zijn op de bestaande zwaardere systemen. Het systeem is ontwikkeld door Energetik, de Duitse partner van Zelziuz. Zellux weegt gemiddeld maar […]

Het Twentse bedrijf Zelziuz heeft onder de naam Zellux een lichtgewicht draagsysteem ontwikkeld voor zonnepanelen. Zellux is volgens het bedrijf tien keer lichter dan reguliere draagsystemen en daardoor geschikt voor daken die niet berekend zijn op de bestaande zwaardere systemen. Het systeem is ontwikkeld door Energetik, de Duitse partner van Zelziuz. Zellux weegt gemiddeld maar 10 kilo per vierkante meter en staat los op het dak. Het systeem is zo ontworpen dat de wind een onderdruk veroorzaakt waardoor het op het dak wordt gezogen.

Reageer op dit artikel