Prima Professionals Bouw

Detacheringsbureau Prima Professionals bemiddelt onder meer tekenaars, calculators en werkvoorbereiders. Mede dankzij goede scholing is Prima Professionals in staat een goede match te verzorgen. “Veel kandidaten die wij bemiddelen, worden uiteindelijk overgenomen door een bedrijf.”

“Prima Professionals is het detacheringsbureau dat zich vooral kenmerkt door scholing,” vertelt Eddy Schreijer, Senior Projectmanager bij Prima Professionals Bouw. “We merken dat er een tekort is aan vakmensen in de bouw en dat er vaak een hiaat zit tussen wat kandidaten kunnen en wat bedrijven vragen. Om die reden zetten wij enorm in op scholing en omscholing van mensen. Dat scholing ons in de genen zit, zie je bijvoorbeeld aan ons moederbedrijf Prima Personeel, een uitzendorganisatie met drie eigen bedrijfsscholen.”

Prima Personeel

3D-tekenaar
Schreijer geeft een voorbeeld van het hiaat dat hij noemt. “Momenteel scholen wij meerdere kandidaten om. Zij hebben vroeger tijdens hun bouwkundeopleiding 2D tekenen geleerd, terwijl bedrijven nu om 3D-tekenaars vragen. Wij springen hierop in door een scholingstraject voor hen in te kopen en ze een dienstverband aan te bieden. Ze zijn nu als 3D-Revittekenaar bij een architectenbureau aan de slag, de ander bij een bouwbedrijf.” Op dit soort creatieve manieren probeert Prima Professionals samen met bedrijven oplossingen te vinden, ook bij lastig te vervullen vacatures voor midden- en hogerkaderpersoneel. Bouwkundig tekenaar is een van de functies waarin Prima Professionals vooral bemiddelt. Schreijer: “Daarnaast zijn we gespecialiseerd in werkvoorbereiders en calculators. Deze staan bij ons op de loonlijst en detacheren we voornamelijk bij bouwbedrijven in Noord-Nederland. Daar komen ze veelal in interessante projecten te werken, zoals het datacenter in Eemshaven of het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Maar ook doen onze mensen veel in het aardbevingsgebied. Aan schadeherstel, maar ook aan preventieve versterking, zoals bij scholen en ziekenhuizen in een bepaald gebied.”

Prima Personeel Arbeidsmarkt

Kennis van de bouw
Scholing is volgens Schreijer karakteristiek voor Prima Professionals, maar er is meer dat het detacheringsbureau onderscheidt. “Voor bedrijven is het handig dat we de taal van de bouw spreken. Veel van onze projectmanagers zijn zelf leermeester. Verder zijn we projectmanager en geen intercedent of recruiter, we begeleiden een project van a tot z. Vacatures nemen we bijvoorbeeld op de bouwplaats of bij het bouwbedrijf zelf op. Onze vorige slogan, ‘Partners in personeelsplanning’, dekte de lading prima.”

Voor werkvoorbereiders, tekenaars en calculators heeft Prima Professionals veel te bieden. Schreijer: “Onze projectmanagers zijn echt bereid om iemand verder te helpen met zijn of haar carrière, ook wanneer dat niet zo gemakkelijk blijkt te zijn. De juiste aandacht of coaching is dan essentieel. We zijn een menselijk en toegankelijk bedrijf met kennis van de bouw. Daarnaast zorgen we voor vakkundige loopbaanbegeleiding van kandidaten, we volgen ze na plaatsing op de voet en begeleiden ze zorgvuldig. En belangrijk voor klant én kandidaat: wij zijn in staat een goede match te maken. Illustratief daarvoor is het feit dat veel kandidaten die wij bemiddelen, uiteindelijk worden overgenomen door een bedrijf. Ik schat in dat zo’n 95 procent van onze bemiddelingen eenmalig is. Het perspectief voor een vakman is bij ons dus rooskleurig.”

Prima Personeel Arbeidsmarkt

“Scholing zit ons in de genen”