Oosterhof Holman

Op een mooie leeftijd, maar nog uiterst vitaal. Dat geldt voor het 105 jaar oude Oosterhof Holman, het familiebedrijf dat werkzaam is in de infra, milieutechniek, beton- en waterbouw, groen en planontwikkeling. In alle vrijheid kunnen medewerkers er zich ontwikkelen. “Bij ons word je gewaardeerd en ben je geen nummer.”

Kort geleden bereikte Oosterhof Holman, specialist in grond-, weg-, waterbouw en de milieutechniek, de eerbiedwaardige leeftijd van 105 jaar. Of beter gezegd: Koninklijke Oosterhof Holman, want sinds vijf jaar mag het bedrijf het predicaat ‘Koninklijk’ voeren. Een organisatie uit het begin van de vorige eeuw staat doorgaans voor degelijkheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en stabiliteit. Maar voeg daar bij Oosterhof Holman gerust modern, springlevend, innovatief en dynamisch aan toe. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de projecten van het Grijpskerkse bedrijf. “Neem nu de Energiecampus Leeuwarden, een initiatief van Oosterhof Holman en Ekwadraat,” vertelt Foelien Iedema, HR adviseur bij Oosterhof Holman. Op het campusterrein wordt energie geproduceerd, kennis gedeeld en worden innovaties getest op het gebied van groene energie en duurzaamheid. “In dat innovatieve project verzorgen wij onder andere een circulaire infrastructuur op het campusterrein en een modern, circulair gebouwd kenniscentrum boven op een voormalige vuilstortplaats.”
Werken bij Oosterhof Holman

Reflecterend, stil en CO2-absorberend asfalt
Een ander interessant project is ‘Veilig en duurzaam asfalt’. Iedema: “Veiligheid en duurzaamheid zijn sowieso aspecten die helemaal passen bij onze bedrijfscultuur. Voor onze eigen medewerkers stellen we alles in het werk om ervoor te zorgen dat ze elke dag veilig en gezond thuiskomen van hun werk. We stimuleren veiligheid onder meer door het melden van onveilige situaties te belonen. Maar ook in onze projecten komen veiligheid en duurzaamheid terug.” In samenwerking met PolyCiviel had Oosterhof Holman onlangs de landelijke primeur in duurzaam wegonderhoud: de toepassing van een CO2-absorberende en lichtreflecterende oppervlaktebehandeling. Met de toepassing van dit innovatieve product wordt een bijdrage geleverd aan de verkeersveiligheid en terugdringing van de CO2-uitstoot. “Stilstand is achteruitgang, met innovaties als deze zoeken we continu naar mogelijke verbeteringen.”
Werken bij Oosterhof Holman

Vrijheid in een familiebedrijf
De oude reus Oosterhof Holman staat met beide benen in 2017, door in te spelen op actuele ontwikkelingen rond innovaties, veiligheid en duurzaamheid. Ook de bedrijfscultuur gaat volledig met zijn tijd mee. Iedema: “Wat ik veel hoor van medewerkers die nieuw instromen, is dat ze de grote vrijheid die ze krijgen in hun werk enorm waarderen. Je komt hier als nieuweling niet in een strak omkaderd hokje, maar je krijgt veel mogelijkheden om je werk op je eigen manier in te vullen. Daarbij kijken we scherp naar iemands talenten en motieven. Dat leidt ertoe dat iemand die bij ons komt werken gaandeweg zijn of haar ideale plek binnen de organisatie vindt. We investeren bovendien veel in opleiding en persoonlijke ontwikkeling.” Bij Oosterhof Holman werken momenteel zo’n 320 mensen. Het is een familiebedrijf waarbij het familiegevoel nog steeds wordt gevoeld. “De organisatie is aan de ene kant groot genoeg om je verder in te kunnen ontwikkelen, en aan de andere kant klein genoeg om elkaar te kennen. Je bent bij ons geen nummer, maar een gewaardeerde medewerker.”

“Nieuwelingen waarderen de grote vrijheid die ze krijgen”
Oosterhof Grutte Fier