Drie weken betaald vaderschapsverlof voor medewerkers van bouwhuysch

Het civieltechnische werving&selectie en consultancybureau bouwhuysch komt met goed nieuws voor kersverse vaders. Per maart 2018 krijgen hun werknemers namelijk drie weken betaald vaderschapsverlof. Hiermee zetten zij de trend voort van onder andere ING, Mastercard en Microsoft die hun vaderschapsverlof ook recent hebben verruimt.

bouwhuysch vaderschapsverlof

Hoewel de Europese Commissie een advies geeft van minimaal tien dagen betaald vaderschapsverlof, wil dit in Nederland wettelijk nog niet lukken. Het besluit om het betaald verlof te verruimen van twee naar vijf dagen is zelfs uitgesteld naar 2019. De directie van bouwhuysch wilde hier niet langer op wachten. “Naar mijn weten zijn we het eerste consultancy bureau in de bouw die dit doen”, vertelt Mark Peters, partner van bouwhuysch. “Ook al zijn deadlines in de bouw ontzettend belangrijk, we vinden het vaderschapsverlof op dit moment te slecht geregeld”, aldus Peters.

Vernieuwde aanpak

Op basis van werving en selectie en interim management levert bouwhuysch projectmanagers en ‘project’ directeuren bij overheden, ingenieursbureau, aannemers en de grote infraprojecten zoals Prorail, Arcadis, Bam, Dura Vermeer, KWS en projecten als Zuidasdok en SAA. Daarnaast hebben zij ruim honderd civieltechnische ingenieurs vast in dienst voor wie de nieuwe verlofregeling ontzettend goed nieuws is. En deze groep jonge ingenieurs is enorm aan het groeien. Zo is te lezen in een eerder verschenen artikel over bouwhuysch op Cobouw. Kees Dekker, partner bij bouwhuysch, vertelt hierin over het succes van hun vernieuwde aanpak van het traineeship. “We trekken hierdoor veel jonge ambitieuze ingenieurs aan waardoor het onderwerp vaderschapsverlof nog actueler werd”, aldus Dekker. Hierop besloot de directie om het heft in eigen handen te nemen en de verlofregeling voor vaders te verruimen.

Balans tussen werk en privé

Waarom langer wachten op een wettelijke regeling vanuit de overheid als je ook zelf het initiatief kan nemen? Het is een belangrijk signaal dat bouwhuysch hiermee geeft in navolging van een handjevol multinationals. Hoe is dit te financieren voor een middelgroot consultancy bureau vragen we aan Michel Pieters, partner bij bouwhuysch. “Natuurlijk kost het veel geld, maar we zien het als een belangrijke investering in het geluk van onze medewerkers, en daarbij word je niet tien keer vader dus de kosten zijn te overzien”, vertelt Pieters. De balans tussen werk en privé wordt alsmaar belangrijker. Zo blijkt ook uit de persoonlijke coaching trajecten die bouwhuysch met iedere medewerker doorloopt. Met het Insights programma neem je een kijkje in je eigen persoonlijkheid en wat je belangrijk vindt in het leven. Hieruit blijkt steeds weer dat balans tussen werk en privé goed moet zijn. “De loyaliteit van onze medewerkers en het plezier waarmee ze naar hun werk gaan weegt zwaar voor ons”, concludeert Pieters.

Meer weten: ga naar de website van bouwhuysch