partner nieuws

Huurslim kan duurzame bijdrage leveren

infra 0

Een online platform zoals Huurslim staat of valt bij acceptatie door de betrokken marktpartijen. Een bijdrage kunnen leveren aan duurzaamheid staat vandaag de dag hoog in het vaandel. Bij de Materieeldienst van Dura Vermeer speelt dat al langer een rol. We vroegen Jos Huijzer, hoofd materieeldienst, om commentaar op Huurslim: “Voor Dura Vermeer is het […]

Huurslim kan duurzame bijdrage leveren

Een online platform zoals Huurslim staat of valt bij acceptatie door de betrokken marktpartijen. Een bijdrage kunnen leveren aan duurzaamheid staat vandaag de dag hoog in het vaandel. Bij de Materieeldienst van Dura Vermeer speelt dat al langer een rol. We vroegen Jos Huijzer, hoofd materieeldienst, om commentaar op Huurslim:

“Voor Dura Vermeer is het belangrijk dat de verhuurder van materieel ook nadenkt over zijn duurzame bijdrage als leverancier. Meestal schrijft Dura Vermeer in op tenders met de zogenoemde EMVI score. Hierin is de toegepaste duurzaamheid op de projecten van wezenlijk belang. In het verleden was de materieeldienst van Dura Vermeer initiator van de nu bekende hybride lichtmasten en werkten zij samen met Bredenoord aan de ontwikkeling van de zuinige Esaver.
Het proces van Huurslim wordt door Jos Huijzer (hoofd materieeldienst) sterk ondersteund. Een duurzaam platform met de mogelijkheid om prijzen te vergelijken is een sterk concept. Het biedt de kans om met een kleiner materieelpakket, toch een optimale invulling te geven voor duurzame projecten. De rol van de materieelverhuurder moet op een hoger niveau komen, want alleen de klant van materieel voorzien voldoet niet meer.”

Tot zover Jos Huijzer. We trekken uit zijn woorden de conclusie, dat het concept van Huurslim zowel voor professionele huurders als ook voor de verhuurders van (bouw)materieel een grote toegevoegde waarde kan hebben. De komende tijd zal het online platform dat in de praktijk moeten gaan bewijzen.

 

Reageer op dit artikel