nieuws

‘Delen van de rampbrug Genua al 25 jaar niet onderhouden’

infra 1043

‘Delen van de rampbrug Genua al 25 jaar niet onderhouden’

Sommige delen van de Morandi-brug in het Italiaanse Genua waren al 25 jaar niet onderhouden. Of dit ook de oorzaak is van het instorten, vandaag precies een jaar geleden, moet nog blijken uit onderzoek.

Dit heeft de openbaar aanklager van het land in een persconferentie laten weten, schrijft NU.nl. Een jaar geleden stortte de brug in met 43 doden tot gevolg.

Herdenking

Woensdag werden de slachtoffers van de ramp herdacht. Tijdens een kerkdienst herinnerde de kardinaal en aartsbisschop van Genua, Angelo Bagnasco,aan de ‘apocalyps, die ons de adem benam’. De ceremonie vond plaats in een hal met uitzicht op de eerste pijler van de nieuwe brug, ontworpen door de beroemde architect Renzo Piano.

In de tussentijd loopt er nog steeds een onderzoek tegen meer dan zeventig mensen en tegen snelwegbeheerder Autostrade per l’Italia, die wordt bestuurd door het concern Atlantia van de familie Benetton. Na een protest van familieleden van de slachtoffers verliet een delegatie van het concern de herdenking.

Reageer op dit artikel