nieuws

Dura Vermeer neemt belang in Van Doorn Geldermalsen: ‘Strategisch slimmer voor allebei’

infra 2692

Dura Vermeer neemt belang in Van Doorn Geldermalsen: ‘Strategisch slimmer voor allebei’

Dura Vermeer neemt een belang van 40 procent in de Leeuwenstein Groep, beter bekend onder de naam Van Doorn Geldermalsen. De partijen gaan een strategische samenwerking aan om zich sterker te positioneren op de groeiende infrastructuurmarkt van beheer en onderhoud. “We hebben elkaar gevonden.”

De bedrijven hebben dit donderdag 25 juli bekend gemaakt. Dit partnerschap wordt concreet vormgegeven door een minderheidsbelang van Dura in Leeuwenstein Groep. Dura Vermeer ziet in het bedrijf met een omzet van 80 miljoen euro een gespecialiseerde partner in meerjarig onderhoud en calamiteiten- en incidentendienstverlening. De participatie past in de golf van overnames en fusies.

Nieuwe markten

Anderzijds haalt Leeuwenstein Groep met Dura Vermeer een financieel sterke partij in huis – omzet 1,3 miljard euro – met de mogelijkheid om toe te treden tot nieuwe markten, zoals DBFM-contracten, industrie, luchthavens en railinfra. Het bedrijf verwacht daardoor verder te kunnen groeien en tevens te versnellen in digitale ontwikkelingen als big data.

Over Leeuwenstein Groep

Leeuwenstein Groep zorgt, met circa 80 miljoen euro omzet en 325 medewerkers in 5 verschillende bedrijven, dagelijks voor het beheer & onderhoud van buitenruimte in Nederland. Van Doorn Geldermalsen zorgt voor een schone en veilige infrastructuur; Signa Terra zorgt voor stedelijk en particulier groen, Dovervoor de inzet van verkeersmaatregelen, Ecoleon voor verduurzaming van de buitenruimte en IMS voor snelle en adequate oplossing van calamiteiten, schades en storingen. Daarnaast is Leeuwenstein Groep via VDC Aannemingen actief in België. Gezamenlijk vormen zij het familiebedrijf dat al sinds 1963 werkzaam is binnen de gww..

Leeuwenstein Groep is eigendom van de familie Van Doorn en naar buiten toe vooral bekend met het label Van Doorn Geldermalsen. Sinds 2014 werken Dura Vermeer en Leeuwenstein Groep al veelvuldig samen binnen beheer- en onderhoudsprojecten en grootschalig asfalt- en betonwerk. Beide bedrijven hebben gezamenlijk drie prestatiecontracten van Rijkswaterstaat in uitvoering alsmede het beheer en onderhoud van de provinciale (vaar)wegen in de kop van Noord-Holland.

Leeuwenstein blijft zelfstandig

Leeuwenstein Groep behoudt haar zelfstandige positie ten opzichte van Dura Vermeer, met behoud van een ongewijzigde bedrijfsvoering, eigen vrijheid en ondernemend vermogen. De onderneming zal als participatie worden gekoppeld aan Dura Vermeer Divisie Infra. De bedrijven hebben elkaar gevonden “vanuit een familiecultuur, gezamenlijke lange termijn focus, minimale overlap van elkaars activiteiten en bewezen goed partnerschap in projecten”.

Zodra uitlekte dat ik familie was van Vermeer gingen de boeken dicht

Zodra uitlekte dat ik familie was van Vermeer gingen de boeken dicht

Barend van Doorn, algemeen directeur van Leeuwenstein Groep: “We zien Dura Vermeer als een strategische investeerder die ons verder kan helpen om te groeien en die bewust middels een minderheidsheidsbelang participeert, zodat wij ons karakter van familiebedrijf kunnen behouden. Daarmee erkennen ze de kracht van onze bedrijfsvoering en medewerkers waarmee wij in de beheer- en onderhoudsmarkt zo succesvol zijn. We zien in dit strategisch partnership voor beide partijen louter win-winsituaties en synergievoordelen. We kennen elkaar, passen goed bij elkaar qua cultuur en zijn sterk gericht op kwaliteit in plaats van laagste prijs en op hoge klanttevredenheid. Kortom, een mooie combinatie.”

Theo Winter, lid Raad van Bestuur Dura Vermeer: “Op operationeel niveau vertegenwoordigd zijn op de beheer- en onderhoudsmarkt is voor ons cruciaal om onze strategische en tactische plannen goed uit te kunnen voeren. Met Leeuwenstein Groep hebben we een partner die zorgt voor de gewenste kruisbestuiving tussen alle niveaus om optimaal resultaat te behalen. In de huidige markt ging onze voorkeur uit naar een participatie in plaats van het zelf opbouwen en dan met name in een bedrijf met een gelijksoortige cultuur, langjarig positieve resultaten en bewezen succesvol ondernemerschap.”

Reageer op dit artikel