nieuws

BAM Infra krijgt onderhoud Eefdesebrug gegund

infra 1659

BAM Infra krijgt onderhoud Eefdesebrug gegund
De Eefdesebrug gaat dit najaar 10 weken dicht. BAM werkt momenteel nog de planning uit. Foto: Rijkswaterstaat/Erwin Schoenmakers

Rijkswaterstaat heeft het onderhoud aan de Eefdesebrug definitief gegund aan BAM Infra. De brug over het Twentekanaal krijgt een schilderbeurt en is toe aan groot onderhoud.

Met het e&c-contract is ruim 1 miljoen euro gemoeid. Tijdens het onderhoud aan de Eefdesebrug gaat BAM Infra Regionaal Apeldoorn onder andere het betondek van de rijbaan en de fietspaden repareren en een nieuwe asfaltlaag aanbrengen. De bouwer werkt overigens samen met Edilon)(sedra contracting. 

Daarnaast vinden onderhoud plaats aan de stalen hangers tussen de boog van de brug en het brugdek, aan de leuningen, aan de betonnen boogconstructie en aan de steunpunten waarop de brug rust. Ook wordt de brug opnieuw geschilderd.

Eefdesebrug dit najaar 10 weken dicht

BAM werkt momenteel een nadere planning uit, maar het is de bedoeling de werkzaamheden nog dit jaar uit te voeren. In het najaar wordt de brug tien weken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en scheepvaart ondervinden weinig hinder van deze onderhoudswerkzaamheden.

Ook de Twentekanalen zelf moeten worden aangepakt en verbreed. Die tender wordt komende zomer opnieuw verwacht, nadat de minister daar 72 miljoen euro extra voor vrijmaakte.

Reageer op dit artikel