nieuws

BAM pakt half miljard aan bouwvolume met Australisch metroproject

infra 2516

BAM pakt half miljard aan bouwvolume met Australisch metroproject

BAM gaat in consortiumverband meewerken aan het metroproject Cross River Rail in het Australische Brisbane. Het Bunninkse bouwconcern zal onder meer de tunnel, stations en vastgoed realiseren.

Met het project is een totale investering gemoeid van 3,4 miljard euro. BAM verwacht dat de werkzaamheden het bouwbedrijf vijf jaar lang zo’n 100 miljoen per jaar aan bouwvolume zal opleveren.

BAM maakt onderdeel uit van het Pulse consortium. Dat wordt gevormd door BAM PPP PGGM, Pacific Partnerships, Ghella, DIF, BAM International, CPB Contractors, Ghella Investments and Partnerships, en UGL.

Met CPB Contractors en Ghella Pty Ltd is BAM International verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw. UGL zal gedurende 24 jaar de onderhoudswerkzaamheden verzorgen. BAM PPP PGGM verstrekt samen met Pacific Partnerships, Ghella Investments and Partnerships en DIF het vermogen voor het infraproject.

Het werk omvat twee 5,9 kilometer lange tunnelbuizen onder de Brisbane rivier en het zakencentrum van de stad

Het Cross River Rail project betreft het ontwerp en de aanleg van een 10,2 kilometer lange spoorverbinding tussen Dutton Park en Bowen Hills. Het werk omvat tevens twee 5,9 kilometer lange tunnelbuizen onder de Brisbane rivier en het zakencentrum van de stad. Tot de werkzaamheden behoren ook de bouw van vier nieuwe stations en de renovatie van Dutton Park Station.

Reageer op dit artikel