nieuws

Verliesgevend Fugro reorganiseert bestuur

infra 2024

Verliesgevend Fugro reorganiseert bestuur

Fugro heeft het lek nog niet boven. De bodemonderzoeker leed in 2018 een verlies van 51 miljoen euro.

Wel zegt het bedrijf op de weg terug te zijn. De omzet steeg met 19 procent naar 1,6 miljard euro. Vooral de herstellende olie- en gasmarkt leveren meer opbrengsten op. Ook de inkomsten uit offshore en industrie zitten in de lift.

Fugro gaat het bestuur reorganiseren. Er komen vier regionale bedrijven die direct aan de raad van bestuur gaan rapporteren.

Roerige jaren

De bodemonderzoeker heeft roerige jaren achter de rug. In september 2018 trad topman Øystein Løseth na enkele maanden terug en werd per 1 oktober opgevolgd door Mark Heine.

In 2017 werd het bedrijfsonderdeel dat kabels legt en geulen graaft voor pijpleidingen in de zeebodem verkocht aan de Amerikaanse branchegenoot Global Marine Holdings.

Eerder dat jaar stapte Boskalis uit het bedrijf. Het baggerbedrijf was in 2014 in het bedrijf gestapt en had niet lang daarna 29 procent van de aandelen in handen.

Boskalis drong lang aan op nauwe samenwerking met Fugro, wat leidde tot speculaties over een volledige overname van dat bedrijf. De bodemonderzoeker hield evenwel van meet af aan de boot af en liet weten de eigen zelfstandigheid te koesteren.

Reageer op dit artikel