nieuws

Unica en Engie installeren 2000 laadpalen bij 125 Rijkspanden

infra Premium 643

Unica en Engie installeren 2000 laadpalen bij 125 Rijkspanden
Het aantal laadpalen bij Rijkspanden wordt nu snel uitgebreid. Foto: Rijksvastgoedbedrijf/Arenda Oomen

Unica en Engie hebben het contract binnengesleept voor 2000 nieuwe laadpunten bij Rijksgebouwen. Het Rijksvastgoedbedrijf tekent morgenmiddag het contract met de installateurs.  De eerste helft van dit jaar worden de eerste 700 palen geplaatst.

Bij minimaal 125 rijkskantoren worden daarvoor de komende 4 jaar laadpunten gerealiseerd om zo de transitie naar elektrisch rijden mogelijk te maken. Het Rijk bezit een van de grootste wagenparken van Nederland.

Volledig emmissieloos

Uiterlijk in 2020 moet 20 procent van dit wagenpark elektrisch zijn. Vanaf 2028 worden er zelfs geen auto’s meer aangeschaft die rijden op diesel of benzine en zet de rijksoverheid in op een volledig emmisieloos wagenpark.

Aanbesteding laadpalen

Cruciaal is dat elektrische voertuigen ook bij rijksgebouwen opgeladen kunnen worden. In 2018 startte de Rijksoverheid hiervoor een aanbesteding. Eind december 2018 is de tender afgerond.

Installatiebedrijf Unica en energiebedrijf Engie zullen de eerste 2.000 laadpunten installeren. Op 16 januari vindt door staatssecretaris Knops (Rijksvastgoedbedrijf) de officiële ondertekening plaats van de contracten met de directie van deze bedrijven.

 

Reageer op dit artikel