nieuws

Den Haag meest vriendelijke MKB-opdrachtgever

infra Premium 447

Den Haag meest vriendelijke MKB-opdrachtgever
Het winnende team uit Den Haag met de award.

Den Haag is de meest vriendelijke MKB-opdrachtgever en winnaar van de MKB-Infra-Aanbestedings-Award. De Hofstad onderscheidt zich als professioneel, betrokken en vergoedt hoge tenderkosten bij de aanbesteding van infra-werk.

Tijdens de Infratech is donderdag 17 januari het bronzen infra-beeldje overhandigd aan de gemeente Den Haag. De andere genomineerden Almere en Raalte hadden het nakijken. De drie finalisten lagen dit keer zo dicht bij elkaar, dat een extra juryronde is ingelast, maar toen kwam alsnog Den Haag unaniem uit de bus rollen.

‘De Markt zijn we samen’

Volgens de jury krijgt het MKB in Den Haag eerlijke kansen en werkt de gemeente met een zorgvuldig uitgewerkt en deugdelijk aanbestedingsbeleid. Het motto van de opdrachtgever is: De markt zijn we samen’’.

Ook worden nieuwe ontwikkelingen in de aanbestedingsmarkt, zoals de handreiking tenderkosten gelijk opgepakt. Het inkoopbeleid van de gemeente Den Haag is niet alleen professioneel en up to date, maar ademt ook de Marktvisie, aldus het jury-rapport.

Opdrachten vaak geclusterd

De MKB-Infra Aanbestedingsaward is in het leven geroepen omdat veel opdrachtgevers het MKB geen gelijke kansen biedt bij aanbestedingen. Veel opdrachten worden geclusterd zodat mkb-bedrijven niet eens in aanmerking komen voor opdrachten. Dat is inmiddels bij 39 procent van de bouw-opdrachten het geval.

Ook worden opmerkelijk vaak relatief hoge eisen gesteld om te mogen inschrijven, maar er zijn nog veel meer ergernissen bij het aanbesteden. De twee-jaarlijkse prijs is bedoeld om positieve uitzonderingen in het zonnetje te zetten.

Eerder werden de gemeenten Nijmegen,  Steenwijkerland, Tilburg en Enschede uitgeroepen tot meest MKB-vriendelijke opdrachtgever.


Lees meer over MKB-(on)vriendelijk aanbesteden

Het geheim van Enschede

Clusteren aangepakt

MKB klaagt vaker over hoge eisen

Jongeren willen niet meer met hun handen werken

 

Reageer op dit artikel