nieuws

Middentunnel onder Utrecht CS weer open: betonvloer zat tegen

infra 931

Middentunnel onder Utrecht CS weer open: betonvloer zat tegen

De verouderde reizigerstunnel onder Utrecht Centraal is opgeknapt en sinds maandag weer open. Anton Rail heeft de Middentunnel in opdracht van ProRail volledig gerenoveerd. De uitvoering liep vertraging op omdat de betonvloer in onverwacht slechte staat was en opnieuw moest worden gestort.

De verouderde reizigerstunnel was hoog nodig toe aan een opknapbeurt. Aannemer Anton Rail heeft deze zomer het contract (UAV-gc) met een waarde van 2,6 miljoen euro uitgevoerd.  Eerst moest alles worden afgebroken om vervolgens wanden, vloeren en plafonds te kunnen aanpakken.

Het plan was om in juni na het eerste nieuwe tegelwerk van de vloer een gedeelte van de tunnel weer open te stellen. Ondanks dat onderzoek voorafgaand aan de werkzaamheden geen gebreken aantoonden, bleek bij het weghalen van het tegelwerk de betonvloer van de tunnel plaatselijk slecht te zijn. Zo slecht dat delen van de vloer opnieuw moeten worden gestort en de tunnel ruim twee maanden later open kon.

2500 m2 tegels vervangen

Uiteindelijk zijn 1200 m2  nieuwe natuurstenen vloertegels, 1300 m2  natuurstenen wandtegels, 1000 m2  aluminium plafond schrootjes, 235 LED lichtarmaturen en 2500 m bekabeling vervangen. Er zijn een paar restpuntjes, maar die worden komende weken weggewerkt. De Middentunnel is maar een klein schakeltje in de complete verbouwplannen van Utrecht Centraal, maar dagelijks lopen duizenden reizigers door de tunnel.

Reageer op dit artikel