nieuws

Dynnic en Heijmans pakken BVP-contract hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

infra 1618

Dynnic en Heijmans pakken BVP-contract hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

Rijkswaterstaat heeft het onderhoud voor de hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl voorlopig gegund aan de combinatie van Dynnic en Heijmans. Met het 5 jarige contract is een bedrag van 19,9 miljoen euro gemoeid.  

Deze combinatie gaat in de periode 2019-2023 het beheer en onderhoud uitvoeren van het Prinses Margrietkanaal (Friesland), het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal (Groningen).

De werkzaamheden variëren van het inspecteren en onderhouden van alle bruggen, sluizen en de bodem van de vaarwegen tot het onderhoud van de fauna- en groenvoorzieningen en de oevers.

Daarnaast zal de combinatie de drie kanalen monitoren en inspecteren, zodat de veiligheid en doorstroming voor de vaarweggebruikers optimaal blijft. De combinatie is ook verantwoordelijk voor het veiligstellen van objecten bij calamiteiten (storingswachtdienst).

 

Het gaat om een voorlopige gunning. Dat wil zeggen dat de vijf afgevallen partijen nog bezwaar mogen aantekenen. Rijkswaterstaat heeft het contract onder een Best Value-aanpak aanbesteed. Dit is de aanpak waarbij Rijkswaterstaat streeft naar de beste partij voor het project. Na de voorlopige gunning gaan de partijen nog om tafel voor de onderbouwingsfase. Als deze periode succesvol is doorlopen, wordt de opdracht definitief gegund. Naar verwachting gebeurt dat eind september 2018.

Tot 1 januari 2019 voeren de provincies het onderhoud van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl uit. De jarenlange kennis en ervaring van de provincies met het beheer en onderhoud zijn gebruikt bij de totstandkoming van dit onderhoudscontract en worden aan de bouwers overgedragen.

Reageer op dit artikel