nieuws

Bouw N69 kan van start: gunning nog voor 2019

infra Premium 1622

Bouw N69 kan van start: gunning nog voor 2019

Alle lichten staan op groen voor de bouw van de N69 tussen Eindhoven en de Belgische grens. De Raad van State heeft alle bezwaren tegen de aanleg van tafel geveegd.

Stil asfalt. Twee aparte rijstroken. Beekdalpassages. In Brabant zijn ze er maar wat blij mee. Gedeputeerde Christophe van der Maat zegt in een eerste reactie:

“Dit is heel goed nieuws voor de inwoners van Valkenswaard, Waalre, Bergeijk en Eersel. Na jaren van voorbereiding en zorgvuldige plannenmakerij heeft nu ook de hoogste rechter van Nederland besloten dat dit plan inhoudelijk klopt en dat alle procedures correct doorlopen zijn.”

Het project wordt nog voor het eind van dit jaar gegund, belooft Van der Maat. Eind 2021 moet de weg gereed zijn.

Aansluiting Veldhoven

Meer informatie over deze aanbesteding

Meer informatie over deze aanbesteding
De nieuwe N69 sluit ten zuiden van Veldhoven aan op de A67. Voor die aansluiting heeft de gemeente Veldhoven een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan wacht op de uitspraak van het Europees Hof in aantal vergelijkbare zaken over de gevolgen van de aansluiting op de natuur door de uitstoot van stikstof.

“De gemeente Veldhoven onderzoekt in nauw overleg met de provincie welke mogelijkheden er zijn om de aansluiting van de N69 op de Kempenbaan toch tijdig te kunnen realiseren.”

Tegen de tijd dat de aannemer van de N69 start met de aanleg, zal ook duidelijk op welke manier de N69 op de A67 kan worden aangesloten, besluit Van der Maat.

 

Reageer op dit artikel