nieuws

Boskalis mag door met A16/N3: Raad van State akkoord met all-electric bedrijventerrein Dordrecht

infra Premium 2095

Boskalis mag door met A16/N3: Raad van State akkoord met all-electric bedrijventerrein Dordrecht

Boskalis kan na de zomer aan de slag met de A16/N3. De Raad van State heeft de bezwaren tegen het mega-bedrijventerrein Dordtse Over van tafel geveegd. De all-electric-uitbreiding IV krijgt met de N3 een eigen oprit naar de snelweg.

Dordtse Kil IV is het nieuw te ontwikkelen logistieke en duurzame bedrijventerrein op de Westelijke Dordtse Oever. De gemeente Dordrecht zet in op 4000 extra arbeidsplaatsen. Rijkswaterstaat steekt samen met de gemeente, Zuid-Holland en Havenbedrijf Rotterdam ruim 150 miljoen euro in de ontwikkeling. Het terrein wordt all electric. Er komt een waterstof facility point en een zonne-energiecentrale.

Voorbereiding al begonnen

Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is kan Boskalis aan de slag met de aanleg van een nieuwe oprit van de autoweg N3 naar de snelweg A16. In afwachting van de Raad van State waren de voorbereidingen, zoals het kappen van bomen en het verplaatsen van een hoogspanningsmast, al begonnen.

De gemeente Dordrecht zorgt voor de aansluiting van Dordtse Kil IV op de A16 en voor een nieuwe ontsluitingsweg die de Dordtse zeehaven verbindt met Dordtse Kil I, II, III en het nieuwe Dordtse Kil IV. Het terrein omvat in totaal 700 ha. met 750 bedrijven. Na de zomervakantie start de gemeente met de aanbesteding voor de nieuwe verbinding.

Reageer op dit artikel